dilluns, 15 de desembre del 2008

Empanades Xilenes

Un dels millors plats xilens que hem probat. La seva elaboració comporta temps i una mica d'habilitat alhora de treballar la massa, però tot es basa en la pràctica i la paciència! Sempre podem innovar en algun ingredient del farcit. Harold i Carla, gràcies per convidar-nos a provar i descobrir el vostre país! Moltes gràcies!!
Ingredients:

- Per la massa: (~ 20 empanades)
1 kg de farina
2 sobres de llevat tipus royal
2 ous
1/8 kg de mantega
1 got de vi blanc
1 got d’aigua calenta amb sal

- Per el farcit:
¾ kg de carn de pollastre o vedella
7 cebes mitjanes
3 cullerades d’oli
3 grans d’all picat
Orenga
Pebre
Herbes Aromàtiques
3 ous durs
1 rovell d’ou per pintar

- Per el farcit tipus “vegetal”:
200 g de bacó
½ pebreot verd
½ pebrot vermell
1 pastanaga
2 cebes
200 g de xampinyons
2 mozzarella tipus buffala


Preparació:

Preparar la massa i deixar reposar uns 30 minuts. Fer boles i amassar-les que quedin finetes però que no es trenquin. Afegir-hi el farcit i tancar-les fent trena ( fent doblecs a la massa). Un cop tancades fer-li un petit forat amb un llumí perque puguin respirar i no rebentin. Pintar-les amb l’ou.

Coure-les al forn prèviament calent a foc mig uns 30 minuts.

Per fer el farcit :

Coure la ceba i saltejar el pollastre amb les herbes aromàtiques ( anet, pebre vermell, ...) i l’all. Fer els ous durs.
Farcir cada empanada amb una mica del farcit treient l’escés d’oli i posar-hi un tros de ou dur.

Per el farcit “vegetal” :

Coure les verdures amb una mica d’oli, un cop saltejades afegir-hi els xampinyons i el bacó.



I per recordar, un dels països més llunyans de Catalunya, una foto.


Pa de carbassó

Aquesta és una recepta de Boston, gràcies a la Marta i al Jared, la vam descobrir i el seu sabor ens va cautivar! El seu principal ingredient és sorprenent per ser un postre. Ideal per acompanyar amb un bon got de llet calenta.

Ingredients:

3 Ous
1 Got d’oli
2 Gots de sucre
1 Carbassó ratllat
1 Culleradeta de vainilla en pols

3 Gots de farina
1 Culleradeta de sal
2 Culleradetes de canyella
1 Culleradeta de llevat
Nous


Preparació:

Barrejar bé els cinc primers ingredients. Tot seguit afergir-hi la resta d’ingredients. Barrejar-ho tot bé!
Untar un motlle allargat (tipus Plum Cake). Fornejar a 180º durant uns 50-60 minuts.

Que vagi de gust!