dimarts, 6 de gener del 2009

Sopar de Reis

Aquesta és una nit plena d’il·lusió i de nervis per als nens i nenes. Abans d’anar a dormir cal fer tots els preparatius: netejar molt bé les sabates, deixar-les ben posades a prop de la porta o d’un balcó perquè els Reis Mags deixin dolços o carbó…, deixar menjar i beguda, ja que els espera una nit molt llarga, preparar aigua per als camells i, és clar, anar-se’n al llit d’hora… ja que, quan passen, les cases han d’estar en silenci. Però també és una nit per estar en família, i com no, per fer un bon sopar! Un primer plat per persona de embotit ibèric, pernil i pernil d'ànec, acompanyat de un bon pa amb tomàquet. Per picar a la taula, diferents aperitius:



- Dàtils farcits de formatge: obrim el dàtils i els farcim amb una cullereta amb formatge tipus philadelphia.

- Ous de Guatlla farcits de caviar: bullim amb aigua els ous fins que estiguin cuits. Deixem refredar i els palem. Els tallem per la meitat i treiem el rovell, els despuntem una mica perque s'aguantin drets. Farcim amb caviar. Decorem amb un petit tall de llimona.

- Salmó fumat amb ou filat: untem una torrada amb mantega, col·loquem un tall de salmó fumat i per sobre hi posem un grapat de ou filat.

- Crema de roquefort i raïm: fonem un tall de roquefort amb crema de llet en un casso, fins aconseguir una textura espessa. Deixem refredar. Untem el pa i per decorar hi posem un gra de raïm pelat i sense pinyols. El seu contrast és sorprenent!


- Olivada artesana: per poder fer una olivada fàcil d'untar, picarem olives negres sense pinyol amb mantega, fins aconseguir la quantitat desitjada. Untem i mengem!

- Anxovada cassolana: portem a terme el mateix procedimet que amb l'olivada.

- Torradeta de cabra i mermelada: tallem un rodanxes fines de formatge de cabra i el col·loquem sobre una torradeta de pa. Reduïm al foc mermelada de mora i un cop reduïda possem un fil de la reducció sobre el formatge, servim calent!



Bon dia de Reis! Esperem que hagiu estat molt bons!

2 comentaris:

Cuinagenerosa ha dit...

vid i mirla, felicitats per aquest bé de deu de canapès, està ple d'idees per a pròxims sopars.
m'ha fet molta gràcia veure els vostres bombons, us han quedat realment bé.
fins aviat!

Vid i Laia ha dit...

Tens tota la raó Manel, aquests canapès són boníssims! I la veritat molt fàcils de fer. Aquests dies n'he fet de nous, aviam si els posso al blog, però com no els hi vaig poder fer fotos, em sembla que m'esperaré a un altre ocasió.
Doncs si, els bommbons van ser un èxit! Moltes gràcies per la idea! Els haig de tornar a fer un dia d'aquests, em vaig divertir molt fent-los tot i que a mi personalment els bombons no m'agradan ;)
M'alegra veure't per aquí!
Fins aviat.