dilluns, 15 de desembre del 2008

Empanades Xilenes

Un dels millors plats xilens que hem probat. La seva elaboració comporta temps i una mica d'habilitat alhora de treballar la massa, però tot es basa en la pràctica i la paciència! Sempre podem innovar en algun ingredient del farcit. Harold i Carla, gràcies per convidar-nos a provar i descobrir el vostre país! Moltes gràcies!!
Ingredients:

- Per la massa: (~ 20 empanades)
1 kg de farina
2 sobres de llevat tipus royal
2 ous
1/8 kg de mantega
1 got de vi blanc
1 got d’aigua calenta amb sal

- Per el farcit:
¾ kg de carn de pollastre o vedella
7 cebes mitjanes
3 cullerades d’oli
3 grans d’all picat
Orenga
Pebre
Herbes Aromàtiques
3 ous durs
1 rovell d’ou per pintar

- Per el farcit tipus “vegetal”:
200 g de bacó
½ pebreot verd
½ pebrot vermell
1 pastanaga
2 cebes
200 g de xampinyons
2 mozzarella tipus buffala


Preparació:

Preparar la massa i deixar reposar uns 30 minuts. Fer boles i amassar-les que quedin finetes però que no es trenquin. Afegir-hi el farcit i tancar-les fent trena ( fent doblecs a la massa). Un cop tancades fer-li un petit forat amb un llumí perque puguin respirar i no rebentin. Pintar-les amb l’ou.

Coure-les al forn prèviament calent a foc mig uns 30 minuts.

Per fer el farcit :

Coure la ceba i saltejar el pollastre amb les herbes aromàtiques ( anet, pebre vermell, ...) i l’all. Fer els ous durs.
Farcir cada empanada amb una mica del farcit treient l’escés d’oli i posar-hi un tros de ou dur.

Per el farcit “vegetal” :

Coure les verdures amb una mica d’oli, un cop saltejades afegir-hi els xampinyons i el bacó.



I per recordar, un dels països més llunyans de Catalunya, una foto.


2 comentaris:

Cuinagenerosa ha dit...

hola, vid i mirla, acabo de descobrir, mentre modificava el meu perfil al bloc, que tinc sis seguidors, segons que diu allà; no sé ben bé què són, però entre ells hi figureu vosaltres. no coneixia el vostre bloc i me l'he estat mirant força estona, m'ha semblat molt interessant i variat, m'ha cridat molt l'atenció el pisco sour, perquè quan vaig ser a xile recordo que en bevíem moltíssim perquè a tots els que anàvem ens va agradar molt.
en fi, només volia agrair-vos que hagueu posat el meu bloc a la llista dels vostres preferits, amb la grata companyia de la cuina vermella, la cuina de casa i altres bons amics blocaires.
gràcies de nou i felicitats per la iniciativa, seguiré amb atenció tot el que feu.
fins aviat!

Vid i Laia ha dit...

Moltes gràcies! Doncs sí, el pisco sour és força addictiu, i molt fàcil de fer! La veritat és que la gastronomia Xilena és molt bona. Llàstima que no tinguem aquí la seva carn. M'alegro que ens hagis escrit, esperem veure't més per aquí.
Bona cuina i fins aviat