dimecres, 22 d’octubre del 2008

Panellets





Com s'apropa la castanyada, per estrenar la secció de receptes del blog hem escollit els panellets, nosaltres els hem fet de pinyons però també es poden fer de coco, d'ametlles o codonyat.


Ingredients per fer la base del panallets:

250 g d'Ametlla crua mòlta

200 g de Sucre

150 g de Patata o Moniato

La pell d'una Llimona

Margarina

Farina



Bulliu les patates amb pell; un cop toves, escorreu-les, peleu-les i prepareu un puré mentre encara són calentes. Deixeu-lo refredar completament. A continuació, afegiu-hi el sucre, l'ametlla mòlta i la pell de la llimona ratllada. Amb una forquilla barregeu la massa sense remoure-la excessivament, però fins aconseguir una massa uniforme (molt important). Amb aquesta base podem preparar qualsevol tipus de panellets. Per treballar-los i donar-lis forma cal que us empolseu les mans amb farina per evitar que se us enganxi.


Per la cobertura:



Necessitareu 80 g de pinyons i un ou. Feu boletes petites amb la massa. Passeu-les per la clara d'ou i cobriu-les de pinyons. Col·loqueu els panellets a la safata (prèviament untada amb margarina) i pinteu-los pel damunt amb el rovell d'ou. Poseu-los al forn uns 8-10 min a temperatura alta (225-250 graus).



Per fer-los de coco o d'ametlles necessitareu uns 100 g de cada. Per els de coco es barreja, volum-volum, massa i coco; els hi doneu la forma que hagiu escollit i els arrebosseu amb coco ratllat. Pinteu-los amb rovell d'ou.


Per els d'ametlles, passeu la massa per la clara d'ou i arrebosseu.


Per el de codonyat, talleu petites porcions de codonyat i les col·loqueu en mig de les boles de massa.