Com s'apropa la castanyada, per estrenar la secció de receptes del blog hem escollit els panellets, nosaltres els hem fet de pinyons però també es poden fer de coco, d'ametlles o codonyat.
Ingredients per fer la base del panallets:
250 g d'Ametlla crua mòlta
200 g de Sucre
150 g de Patata o Moniato
La pell d'una Llimona
Margarina
Farina
Bulliu les patates amb pell; un cop toves, escorreu-les, peleu-les i prepareu un puré mentre encara són calentes. Deixeu-lo refredar completament. A continuació, afegiu-hi el sucre, l'ametlla mòlta i la pell de la llimona ratllada. Amb una forquilla barregeu la massa sense remoure-la excessivament, però fins aconseguir una massa uniforme (molt important). Amb aquesta base podem preparar qualsevol tipus de panellets. Per treballar-los i donar-lis forma cal que us empolseu les mans amb farina per evitar que se us enganxi.
Per la cobertura:
Necessitareu 80 g de pinyons i un ou. Feu boletes petites amb la massa. Passeu-les per la clara d'ou i cobriu-les de pinyons. Col·loqueu els panellets a la safata (prèviament untada amb margarina) i pinteu-los pel damunt amb el rovell d'ou. Poseu-los al forn uns 8-10 min a temperatura alta (225-250 graus).
Per fer-los de coco o d'ametlles necessitareu uns 100 g de cada. Per els de coco es barreja, volum-volum, massa i coco; els hi doneu la forma que hagiu escollit i els arrebosseu amb coco ratllat. Pinteu-los amb rovell d'ou.
Per els d'ametlles, passeu la massa per la clara d'ou i arrebosseu.
Per el de codonyat, talleu petites porcions de codonyat i les col·loqueu en mig de les boles de massa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada