dissabte, 1 de novembre del 2008

Amanida de taronja amb bacallà esqueixat

Ingredients per 4 persones:

4 Taronges grosses que siguin prou àcides
1 Ceba tendra
200 g de Bacallà salat
8 Ous de Guatlla (o 2 de gallina)
1 grapat d’Olives Arbequines
Oli d’oliva verge
Sal i pebre vermell dolç


Preparació:

Poseu a dessalar el bacallà amb aigua durant un dia a la nevera; no convé que perdi gaire sal. Escorreu-lo bé (podeu torrar-lo un moment directament al foc abans d’esqueixar-lo, si voleu).
Submergiu els ous 5 minuts en aigua bullent amb sal, refredeu-los i peleu-los; talleu-los a quarts. Peleu les taronges de manera que no quedi cutícula. Talleu-les a rodanxes fines i a grills. Peleu i talleu la ceba a juliana fina.
Poseu la taronja al fons del plat. A sobre, repartiu-hi el bacallà esqueixat, la ceba, els ous i les olives. Amaniu-ho amb oli, espolseu per sobre una mica de pebre vermell i, si calgués, un puntet se sal.

1 comentari:

Anònim ha dit...

el provarem quan tingui el pis... realment té molt bona pinta...

jordi